Online-seminar: Idrætsfaciliteterne og Corona-krisen

Invitation: Med udgangspunkt i en dugfrisk undersøgelse blandt over 400 danske idrætsfaciliteter om de økonomiske og beskæftigelsesmæssige konsekvenser for landets idrætsfaciliteter under Corona-krisen inviterer LSP Resolve (Lars Steen Pedersen) og Idrættens Konsulenthus (Henrik H. Brandt) torsdag den 7. maj kl. 10.30-12.00 til et online-seminar om faciliteternes aktuelle udfordringer og konsekvenserne af den langvarige nedlukning af idrætten i Danmark. 

Idrætsfaciliteter i Danmark har stort set været forbudt land i snart to måneder. En ny undersøgelse viser, hvordan nedlukningen påvirker idrætsfacilteternes økonomi, beskæftigelse og ledelsesmæssige udfordringer. Foto: Henrik H. Brandt

Idrætsfaciliteter i Danmark har stort set været forbudt land i snart to måneder. En ny undersøgelse viser, hvordan nedlukningen påvirker idrætsfacilteternes økonomi, beskæftigelse og ledelsesmæssige udfordringer. Foto: Henrik H. Brandt

En stor andel af de selvejende danske idrætsfaciliteter styrer som følge af regeringens langvarige nedlukning af idrætten under Corona-krisen mod underskud. Likviditeten er i bund mange steder, og adgangen til og kapaciteten til at gøre brug af regeringens forskellige økonomiske hjælpepakker er meget forskellig.

Over 400 større idrætsfaciliteter i Danmark har i de forgangne uger deltaget i LSP Resolve og Idrættens Konsulenthus undersøgelse blandt danske idrætsfaciliteter under Corona-krisen. Undersøgelsen er gennemført i partnerskab med Lokale og Anlægsfonden, Halinspektørforeningen, DGI og Idrættens Analyseinstitut.

På torsdag den 7. maj kl. 10.30-12.00 offentliggøres resultaterne af undersøgelsen blandt de danske idrætsfaciliteter på et online-seminar.

Tilmeld dig online-seminaret her

Samtlige landets idrætsfaciliteter har ledelsesmæssige og praktiske udfordringer under Corona-krisen, men udgangspunkterne er vidt forskellige alt efter størrelse, drifts- og ejerformer. På baggrund af undersøgelsens resultater og perspektiver inviterer vi senere på foråret til yderligere en række online-seminarer, hvor vi på baggrund af undersøgelsen og i partnerskab med forskellige aktører i sektoren udveksler erfaringer, idéer og redskaber til at håndtere både faciliteternes akutte behov for krisehåndtering samt de mere langsigtede ledelsesmæssige og idrætslige konsekvenser af sundhedskrisen.

For mange faciliteter venter også på den anden side af nedlukningen en ny hverdag med nye krav, forventninger og økonomiske vilkår.

Online-seminarerne henvender sig til facilitetsledere og halbestyrelser, kommunale forvaltninger og politikere, leverandører, idrætsudbydere og andre aktører med interesse i levende og velfungerende danske idrætsmiljøer.

På Seminar I præsenterer vi de dugfriske resultater af undersøgelsen:  

Seminar 1: Idrætsfaciliteterne og sundhedskrisen. Hvor hårdt har krisen ramt?
Torsdag den 7. maj kl. 10.30-12.00 

Pris: Deltagelse i online-seminarerne koster 400 kr. pr. seminar (ekskl. moms). Deltagelse i Seminar 1 er gratis for Halinspektørforeningens medlemmer samt for alle faciliteter, som har deltaget i undersøgelsen. 

Tilmelding: Tilmelding kan ske ved at klikke på dette link.

Program, Seminar 1: Idrætsfaciliteterne og sundhedskrisen. Hvor hårdt har krisen ramt?
10.30-10.50:
Idrætsfaciliteterne og sundhedskrisen. Gennemgang af krisens økonomiske, beskæftigelsesmæssige og politiske konsekvenser for idrætsfaciliteterne ved Lars Steen Pedersen, LSP Resolve.
10.50-11.20: Perspektiver ved idrætsfaciliteternes situation. Korte oplæg ved Esben Danielsen, direktør, Lokale og Anlægsfonden, Henrik Høy Caspersen, formand for Halinspektørforeningen samt Troels Rasmussen, konstituteret direktør, DGI.
11.20-12.00: Faciliteternes situation. Vejen frem for en stærkt fragmenteret branche. Kommentarer, idéer og perspektiver fra seminarets deltagere. Afrunding og næste skridt.
Ordstyrer: Henrik H. Brandt, Idrættens Konsulenthus

Arrangører:
Seminarerne er arrangeret af LSP Resolve ved Lars Steen Pedersen og Idrættens Konsulenthus ved Henrik H. Brandt.

Lars Steen Pedersen er rådgiver i ledelse, strategi og bestyrelsesarbejde. Han er aktivt involveret i rådgivning af blandt andet danske idrætscentre, golfklubber, kommuner og organisationer på idræts- og fritidsområdet og er blandt andet formand for bestyrelsen i DGI Husene i Aarhus og Herning samt Vingsted Hotel & Konferencecenter (Kontakt: lars@lspresolve.dk, 4084 5800).

Henrik H. Brandt er journalist og selvstændig konsulent i Idrættens Konsulenthus. Han er tidligere journalist på Jyllands-Posten og direktør for Idrættens Analyseinstitut og har dybt indsigt i den danske idrætssektor og erfaring med talrige undersøgelser af blandt andet danskernes motions- og sportsvaner, kommunal og national idrætspolitik samt drift, ledelse og organisering af idrætsfaciliteter (Kontakt: henrik.brandt@idkon.dk, 2921 0972)

Yderligere seminarer på vej
(nærmere følger):

Seminar 2: Idrætsfaciliteterne og sundhedskrisen. Hvad gør vi nu? Faciliteternes vej gennem sundhedskrisen. Onsdag den 13. maj kl. 10.30-12.00 

Seminar 3: Idrætsfaciliteterne og sundhedskrisen. Sundheden og de mentale barrierer for fremtidens fysiske fællesskaber. Fredag den 15. maj kl. 10.30-12.00 

Seminar 4: Idrætsfaciliteterne og sundhedskrisen. De store idrætscentres krise og vejen mod en ny normalitet. Dato og program følger.

Seminar 5: Idrætsfaciliteterne og sundhedskrisen. Hvem hjælper de usynlige? De mindre hallers særlige rolle og muligheder under og efter sundhedskrisen. Dato og program følger.

Seminar 6: Idrætsfacilteterne og sundhedskrisen. Hvad har vi lært? Et råt for usødet blik på de danske idrætsfaciliteter, håndteringen af krisen og branchens brændende platfome efter sundhedskrisen. Dato og program følger.