Fra græsrodsarbejde til forpligtende struktur

Kick off event. Dansk Surf & Rafting Forbund er gået fra at være en nyetableret græsrodsorganisation til at være mere etableret specialforbund med erfaring som VM-arrangør og en disciplin på OL-programmet i 2020. Idrættens Konsulenthus faciliterer den 19.-20. januar et kick off event, der skal styrke og udvikle udvalgsarbejdet i forbundet.

Foto: Jeremy Bishop, unsplash.com

Foto: Jeremy Bishop, unsplash.com

Hvordan går man fra kreativ græsrodsorganisation til et mere etableret specialforbund med forpligtende strategiaftale med Danmarks Idræts-Forbund (DIF) og store ambitioner for elite- og eventarbejdet?

Processen skal vel at mærke gennemføres uden, at de kvaliteter, der har skabt det meget nytænkende forbund, Dansk Surf & Rafting Forbund, går tabt.

Nogle af disse overvejelser præger det nyeste specialforbund under DIF, Dansk Surf & Rafting Forbund. Forbundet skal både bevare gejsten og græsrodstankegangen og samtidig levere stærkt internt og eksternt på elitearbejdet, stærke events og godt breddearbejde. Forbundets udfordringer og fremtidige opgaver og muligheder er baggrunden for den Kick Off Event for et bredere udvalgsarbejde, som DSRF afholder i Aarhus den 19.-20. januar.

Idkon.dk har fået til opgave at facilitere to-dages seminaret i Aarhus Internationale Sejlsportscenter med såvel selvstændige oplæg for bestyrelse og udvalg, moderatorrolle, opsamling på seminaret samt inddragelse undervejs af relevante eksterne oplægsholdere.

De eksterne oplægsholdere bliver forskningsleder Maja Pilgaard fra Idrættens Analyseinstitut, sekretariatsleder i Eliteidræt Aarhus og cheftræner i Bakken Bears, Steffen Wich, samt makkerparret Thomas Glud og Frederik Just, der p.t. arbejder for Dansk Atletik Forbund med arrangementet af VM i cross country i Aarhus den 30. marts, men som tillige har erfaring med nogle af landets største motionsevents i regi af bl.a. Aarhus Motion.