Vejen Konferencen samler den danske idrætssektor efter krisen

Konferencen ’Idrætsmiljøer som dynamo for sundhed, fællesskaber og lokal udvikling’ i dagene 21.-23. september i Vejen Idrætscenter bliver den første mulighed for det brede felt af aktører i den danske idrætssektor til endelig at mødes efter Corona-krisen. Et aktualiseret programmet med op mod 80 inspirerende oplægsholdere, udstillere og paneldeltagere er ved at være på plads.

Op mod 80 oplægsholdere fra den brede danske idrætssektor vil komme omkring hovedtemaerne sundhed, fællesskaber og lokal udvikling på Vejen Konferencen. Foto: Vejen Idrætscenter

Op mod 80 oplægsholdere fra den brede danske idrætssektor vil komme omkring hovedtemaerne sundhed, fællesskaber og lokal udvikling på Vejen Konferencen. Foto: Vejen Idrætscenter

En imponerende holdopstilling af aktuelle og inspirerende oplægsholdere og paneldeltagere er på plads, når Vejen Idrætscenter inviterer i samarbejde med Idrættens Konsulenthus og LSP Resolve til konferencen ’Idrætsmiljøer som dynamo for sundhed, fællesskaber og lokal udvikling’ i dagene 21.-23. september.

Vejen Konferencen viderefører de trendsættende nationale idrætskonferencer, som gennem årene har været placeret i Vejen Idrætscenter. Vejen Konferencen bliver et årligt, centralt mødested for hundredvis af de væsentligste aktører og beslutningstagere i den brede danske idrætssektor, og hensigten er altid at præsenterer en blanding af inspiration, fornyelse og nødvendige debatter på konferencerne

Læs generelle oplysninger om konferencen her.
Læs det senest opdaterede program med næsten 80 oplægsholdere her (pr. 23. juli 2020)
Tilmeld dig konferencen, overnatning og konferencemiddag her

I dagene 21.-23. september 2020 inviterer Vejen Idrætscenter endnu engang til Vejen Konferencen, der har til formål at skabe ny inspiration og viden og understøtte nye netværk mellem aktørerne i en idrætssektor i rivende udvikling. Hovedkonferencen ’Idrætsmiljøer som dynamo for sundhed, fællesskaber og lokal udvikling’ finder sted mandag og tirsdag den 21.-22. september. Konferencen åbnes af Vejen Kommunes borgmester Egon Fræhr, mandag den 21. september. Konference har næsten 80 oplægsholdere, debattører og udstillere.

Onsdag den 23. september er afsat til tre vigtige ekstra workshops, der går i dybden med nogle af konferencens specifikke hovedtemaer.

Idrætsmiljøer som motor
”På mange måder symboliserer Vejen Idrætscenters konstante vækst og centrets fysiske udvikling med moderne faciliteter og en stærkere rolle som motor for lokalsamfundets udvikling de potentialer, som præger hele idrætssektoren. Som et af landets største idrætscentre har vi ikke kun gode fysiske rammer til at huse en vigtig konference om idrætssektorens udvikling, vi har også helt konkrete muligheder for at demonstrere og drøfte nogle af de koncepter, faciliteter og samarbejdsrelationer, vi løbende prøver af i idrætscentret. Derfor er det vigtigt for os, at vi fortsat kan være vært for en af landets vigtigste tilbagevendende idrætskonferencer,” siger centerdirektør Jakob Sander.

Vejen Idrætscenter har tidligere huset seks større nationale idrætskonferencer i regi af Idrættens Analyseinstitut. I den nye konstellation med Vejen Idrætscenter som hovedarrangør vil idrætscentret fortsat invitere en lang række samarbejdspartnere fra idrætssektoren til at præge og deltage i konferencen. Studerende fra Sport management uddannelsen på UCL i Odense bliver som en del af undervisningen tilknyttet konferencen som frivillige konferenceassistenter.

Hovedansvarlig for sammensætningen af det massive program er selvstændig journalist og konsulent Henrik H. Brandt fra Idrættens Konsulenthus, der varetog samme rolle i sin tidligere position som direktør for Idrættens Analyseinstitut, mens Vejen Idrætscenters faste rådgiver om strategi og forretningsudvikling, Lars Steen Pedersen fra LSP Resolve ligeledes vil være involveret i den videre udvikling af Vejen-Konferencen.

Inspiration, viden og væsentlige debatter
”Det bærende princip for Vejen Konferencen vil også i fremtiden være et ønske om at lade et bredt udsnit af aktører fra idrætssektoren mødes og komme til orde med inspirerende cases og ny viden eller som deltagere i væsentlige debatter. Idrætten har brug for uvildige debatter og ny inspiration. Vi vil ikke holde os tilbage fra at sætte kontroversielle temaer på dagsordenen, men vi er mindst lige så fokuserede på at bidrage til konstruktive løsninger og en dynamisk udvikling af fremtidens idrætssektor,” siger Henrik H. Brandt.

Listen over oplægsholdere og paneldeltagere på Vejen Konferencen opdateres løbende. Her et overblik pr. 24. juli.

Listen over oplægsholdere og paneldeltagere på Vejen Konferencen opdateres løbende. Her et overblik pr. 24. juli.

Vi vil bidrage til konstruktive løsninger og en dynamisk udvikling af fremtidens idrætssektor.

Konferencen henvender sig bredt til fagfolk og beslutningstagere i idrætssektoren – eksempelvis politikere og embedsfolk i den offentlige forvaltning, idrætsorganisationer og foreninger, kommercielle aktører, faciliteter, forskning og uddannelse, leverandører og nye innovative aktører.

”Vi vil gerne skabe et inspirerende mødested for såvel de klassiske aktører i idrætten som for de fremstormende unge folk, der vil præge fremtidens idrætsbillede. Idrætten i Danmark hviler i høj grad på frivillighed, men samtidig er sektoren i stigende grad drevet af professionelle og veluddannede fagfolk og nye forventninger til idrættens rolle i forhold til eksempelvis sundhed, social inklusion, bosætning og byudvikling. Disse udviklingstræk vil konferencerne i høj grad afspejle,” siger Henrik H. Brandt.

Læs generelle oplysninger om konferencen her.
Læs det senest opdaterede program med næsten 80 oplægsholdere her (pr. 23. juli 2020)
Tilmeld dig konferencen, overnatning og konferencemiddag her

Yderligere oplysninger:
Centerdirektør Jakob Sander, Vejen Idrætscenter, 40400955
Selvstændig konsulent Lars Steen Pedersen, LSP Resolve, 4045800
Selvstændig journalist og konsulent Henrik H. Brandt, Idkon.dk og IdrætsPlatformen Danmark, 29210972