Corona-fodbold, Webinar 1: Materiale fra 'Klar til Corona-fodbold i en fart'

Find materiale og optagelse af TF Sport & Fritid og Idrættens Konsulenthus webinar tirsdag den 12. maj kl. 19.30-20.45 i webinarserien ‘Corona-krisen som kickstart for bedre fodboldmiljøer’. Webinar 1 handlede helt lavpraktisk om at blive ‘Klar til Corona-fodbold i en fart’ i landets fodboldklubber.

Det bliver frygtelig bøvlet for landets fodboldledere- og trænere at organisere ‘Corona-fodbold’ efter forsamlingsforbund og de skrappe hygiejniske retningslinjer, men klarer man udfordringen, har man grundlaget for også at styrke klubbens organiser…

Det bliver frygtelig bøvlet for landets fodboldledere- og trænere at organisere ‘Corona-fodbold’ efter forsamlingsforbund og de skrappe hygiejniske retningslinjer, men klarer man udfordringen, har man grundlaget for også at styrke klubbens organisering og miljø efter Corona-krisen. Foto: Jonathan Petersson, Unsplash.com

I den kommende serie af webinarer vil skæve og inspirerende fodboldhjerner fra ind- og udland komme med praktiske og ledelsesmæssige input til at få landets fodboldmiljøer styrket ud af Corona-krisen i forhold til både trænere, ledere og klubbernes rolle i lokalsamfundet.

Få konkrete træningsøvelser og værktøjer til at bringe dit fodboldmiljø styrket gennem krisen og del erfaringer med andre fodboldledere og trænere.

Find materiale fra Webinar 1: Klar til Corona-fodbold i en fart
Indledende oplæg ved Henrik H. Brandt, Idrættens Konsulenthus og Jesper Knudsen, Get2sport/Søndervangskolen
Indledende oplæg ved Marc Søballe, IF Lyseng
Indledende oplæg ved Henrik Hvistendahl, TF Sport & Fritid
Find optagelse af hele webinaret på Zoom (Password: 9m#S7OEb )

Få masser af gode træningsøvelser og gratis adgang til Hollands ledende digitale træningsplatform VTON på Webinar 2 den 14. maj kl. 19.30-20.45:
Læs mere om Webinar 2: Corona-fodbold som vejen til bedre træning

Yderligere ressourcer med gode Corona-træningsøvelser
Dansk Boldspil-Union træningsprogrammer til Corona-fodbold
Det hollandske fodboldforbund (KNVB), programmer til fodbold med 1,5 m afstand, 13-18 år

Program for Webinar 1. Tirsdag den 12. maj kl. 19.30-20.45
Efter måneders dvale skal landets fodboldklubber helt lavpraktisk i gang med at tilbyde fodboldtræning efter bøvlede Corona-regler med skærpet hygiejne, forsamlingsforbud og træning uden kropskontakt. Webinar 1 giver nogle helt konkrete ideer til, hvordan det kan gøres så let, spændende og gnidningsløst som muligt.

19.30-19.35: Velkomst og introduktion
Henrik H. Brandt, Idrættens Konsulenthus, frivillig ungdomstræner IF Lyseng

19.35-19.55: Akut organisering af Corona-fodbold med langsigtet perspektiv for klubben
Marc Søballe, børneudviklingstræner, IF Lyseng Fodbold
Mens fodboldklubberne har ligget i dvale og usikkerheden om fodboldens genåbning har ligget som en dyne over fodbolden, har Marc og trænerkollegerne i IF Lyseng udviklet en konkret plan for, hvordan Corona-fodbold i praksis kan organiseres for spillere, trænere og ledere. Fordelen ved øvelsen med at tænke Corona-fodbold er, at den tvinger trænere, hold og ledere til at tænke på tværs. Deri ligger helt nye muligheder for fodboldklubben både under og efter krisen.

19.55-20.10. Corona-fodbold som pædagogisk og trænerfaglig løftestang
Jesper Knudsen, pædagog, erfaren fodboldtræner og projektleder for Get2Sport på Søndervangskolen i Aarhus
De yngste klassers tilbagevenden til folkeskolen gav Jesper Knudsen en unik mulighed for at tyvstarte med fodbold efter Corona-reglerne. Træning med 8 elever ad gangen fra 0.-5. klasse har været en kæmpesucces. Børnene elsker det. Hvordan har han grebet det an, og hvilke øvelser og praktiske foranstaltninger virker helt konkret?

20.10-20.20: Kom nemt i gang med Corona-fodbold efter alle sikkerhedsregler
Henrik Hvistendahl, salgs- og projektchef, TF Sport & Fritid
TF Sport & Fritid er leverandør af faciliteter og rekvisitter til fodbold og andre sportsgrene. Firmaet har fundet ud af, at man opnår det bedste resultat, hvis man ikke bare sælger konkrete anlæg, men faktisk også hjælper med at gøre træningen og klublivet bedre og mere inspirerende. Aktuelt har TF Sport & Fritid udviklet en Corona-pakke, som gør opstarten for fodboldklubberne efter de gældende sikkerhedsregler langt lettere at gå til.

20.20-20.45. Diskussion, spørgsmål og erfaringsudveksling
Ordstyrer: Henrik H. Brandt, Idrættens Konsulenthus

Hvordan?
Webinarerne kører online på Zoom. Det er let at logge sig på, og kan du ikke deltage i det enkelte seminar, vil du modtage handouts og en optagelse af webinarerne. I god tid inden webinaret modtager du et log-in til Zoom.

Arrangør:
Journalist og konsulent i idræts- og fritidssektoren Henrik H. Brandt, Idrættens Konsulenthus. Henrik har en fortid som sportsjournalist på Jyllands-Posten og direktør for Idrættens Analyseinstitut og kender alle undersøgelserne af trends og tendenser i idrætten, frivillighed og facilitetsledelse. I dag driver han et selvstændigt konsulentfirma i idræts- og fritidssektoren og er i sin fritid på breddeniveau involveret i ungdomsfodbold i IF Lyseng, hvor han har været en del af rejsen med årgang 2002 til Danmarks p.t. største U19-drengeårgang.

De enkelte seminarer afvikles i partnerskab med TF Sport & Fritid og med skarpe fagfolk og inspiratorer fra fodboldmiljøer i ind- og udland. Samtidig bliver der rig mulighed for deltagerne for at bidrage med egne ideer og erfaringer.