Find materiale: Mød Europas måske bedste lokale fodboldklub

Materiale fra webinar 5 i serien ‘Corona-krisen som kickstart for bedre fodboldmiljøer’: Når en fodboldklub under Corona-krisen kan omstille sig fra at være en fodboldklub til at være byens største fødevarecentral for nødstedte familier, er det fordi den er gjort af noget ganske særligt. Hør historien om en af Europas mest spektakulære og visionære fodboldklubber Edinburgh Spartans fra et webinar tirsdag den 2. juni. Få inspiration til at gøre gentænke din forening, finde nye indtægtsstrømme og gøre den langt stærkere og mere relevant for lokalsamfundet.

Få et kig bag kulisserne på en af Europas mest spændende lokale ‘community’ fodboldklubber på webinaret på tirsdag den 2. juni kl. 19.30-21.00.

Få et kig bag kulisserne på en af Europas mest spændende lokale ‘community’ fodboldklubber på webinaret på tirsdag den 2. juni kl. 19.30-21.00.

”Here for good.”

Sloganet for Spartans Community Football Academy siger egentlig det hele. Ikke alene er klubben til hver en tid tro mod sit lokalområde i nogle af Edinburghs fattigste bydele. Klubben er også fuldstændig indstillet på at gøre gode gerninger for sit lokalområde gennem fodbold og tilpassede aktiviteter for målgrupper af enhver art i sit lokalområde.

Under den totale nedlukning af det skotske samfund som følge af Covid-19 epidemien, har Spartans i løbet af ganske få dage omstillet sig fra at være en fodboldklub til at være en online-støttecentral for medlemmer og familier samt ikke mindst en veritabel fødevarecentral i lokalerne under tribunen på Ainslie Park, hvor frivillige hver dag pakker hundredvis af måltider, fødevarekasser og andre fornødenheder til borgere, som under nedlukningen lider økonomisk nød eller er forhindrede i at forlade deres hjem.

På tirsdagens femte og sidste webinar i serien ’Corona-krisen som kickstart for bedre fodboldmiljøer’ kunne man møde CEO Douglas Samuel fra Edinburgh Spartans, som ikke blot er en socialøkonomisk virksomhed med fokus på fodbold og fællesskab for fattige og nødstedte familier, men også en ganske almindelig fodboldklub med en af Skotlands bedste og største ungdomsafdelinger og et seniorhold, der spiller i Lowland League, svarende til Danmarksserien.

Indsamlede tre mio. kr. på en aften
Klubben indsamlede tre mio. kr. ind på en enkelt aften sidste år: Ikke for at redde et nødlidende divisionshold, men for at kunne gennemføre et fantastisk program med fodboldaktiviteter og sociale aktiviteter i enhver afskygning for den ofte fattige lokale befolkning.

Når først mindsettet er på plads i den lokale fodboldklub, er muligheden for at bruge fodbolden som kvartersløft og kreativiteten til at rejse millioner af kroner til sociale projekter og lokale fællesskaber og uddannelsesinitiativer for børn, unge og voksne en sikker følgesvend.  

Douglas Samuel er en kendt og højt respekteret person i den skotske idrætsverden.

Find materiale fra webinaret:
Præsentation af behovet for og baggrunden for ‘community fodbold’ ved Henrik H. Brandt
Videopræsentation af Spartans Community Football Academy
Videopræsentation af Spartans arbejde under Covid-19 nedlukningen
UEFA rapport om Social Return on investment i Spartans Community Football Academi
Download optagelse af webinaret (Password: 9P+RJ7HK )

Program:

Webinar 5. Football in the community. What does it really mean?
Hør den fantastiske historie om at være relevant for sit lokalsamfund og skabe nye indtægtsmuligheder til fodbold ved at tænke ud af boksen. Mød The Spartans Community Football Academy i Edinburgh ved CEO Douglas Samuel.

Tirsdag den 2. juni kl. 20.00-21.30.

20.00-20.15:
Welcome and introduction. Sport in the community. What does it really mean? Has sport clubs really been a positive force in society during the Covid-19 crisis or did we ‘just go home’ to wait for the public authorities to rescue us after the crisis? How can the crisis be a positive turning point for your club and its role in the local area?
Henrik H. Brandt, Idrættens Konsulenthus

 20.15-21.00:
The fantastic story of The Spartans Community Football Academy, Edinburgh. An ordinary football club which is so much more than an ordinary football club with a huge impact on its local society.Douglas Samuel, CEO, Spartans Community Football Academy

21.00-21.30:
Discussion, questions and good ideas. What can a new mindset bring to football and other local sports clubs in Denmark and other countries? How can we change the way we engage with people and reach new target groups? How can we fund new activities in new ways?

Tidligere webinarer i serien ‘Corona-krisen som kickstart for bedre fodboldmiljøer’. Find materiale og optagelser:

Webinar 1: Klar til Corona-fodbold i en fart
Tirsdag den 17. maj k. 19.30-21.00

Webinar 2. Corona-krisen som vejen til bedre træning
T
orsdag den 28. maj kl.20.00-21.30

Webinar 3: Corona-tiden som kickstart af din fodboldklub
Tirsdag den 19. maj kl. 20.00-21.40

Webinar 4: Fodboldklubben som fantastisk ungdomsmiljø
Tirsdag den 26. maj kl. 19.30-21.00