I sporet på Idrættens Innovatører på Idrætsmødet

Ny teknologi, nye digitale fællesskaber, kunst som genvej til nytænkning i idrætten eller nye metoder i forhold til at nå og hjælpe nye målgrupper gennem idræt. Dette er blot nogle af de bærende temaer i det tætpakkede spor om ’Idrættens Innovatører’, som Idrættens Konsulenthus har fået lov at sammensætte og byde ind til på Idrætsmødets konference i Aalborg den 31. august – 1. september 2021.

Aalborg Kommune er den overordnede vært for det ambitiøse Idrætsmøde, hvor kommunen i samarbejde med en lang række idrætsaktører inviterer til en meget ambitiøs konference med forventet op mod 200 sessioner i løbet af de to konferencedage. I dagene op til konferencen, 27.-29. august, kulminerer den mere folkelige del af Idrætsmødet med en lang række events og idrætsoplevelser overalt i Aalborg.

Nedenfor kan du se det foreløbige, meget spændende program for sporet ’Idrættens Innovatører’. Du kan vælge at blive i innovatørernes gode selskab og følge konferencesporet gennem hele konferencen, eller du kan udvælge de sessioner, du finder mest interessant.

Læs mere om tilmelding og det overordnede program for Idrætsmødet på Idrætsmødets hjemmeside.

Har du spørgsmål til sporet Idrættens Innovatører, så tag fat i Henrik Brandt (tlf. 29210972, henrik.brandt@idkon.dk). Arbejdet med Idrættens Innovatører fortsætter både før og efter Idrætsmødet i regi af foreningen IdrætsPlatformen Danmark.

Limbic Active er et eksempel på fremtidens hurtigt skiftende konfigurationer i idrætten, udviklet af den tyske start up ‘Fun with Balls’.

Limbic Active er et eksempel på fremtidens hurtigt skiftende konfigurationer i idrætten, udviklet af den tyske start up ‘Fun with Balls’.

Idrætsmødet 2021 - Idrættens Innovatører
Program:

Vært:
Henrik H. Brandt, selvstændig konsulent i idræts- og fritidssektoren, Idrættens Konsulenthus
(Forbehold for mindre ændringer i programmet)

Aalborg Kongres & Kultur Center, Bondestuen, 1. sal

Programmet er senest opdateret den 28. august.

Tirsdag den 31. august

10.45-11.30
Kickstart af idrætten. Nye veje til målet
Hvordan får vi idrætten tilbage i endnu bedre form, end før vi blev ramt af Corona. Der er ingen tvivl om, at det kræver nytænkning i faciliteter, foreninger og forbund.
Lotte Büchert, vicepresident ENGSO, tidl. bestyrelsesmedlem i DIF og rektor Slagelse Gymnasium
Kristine Sørensen, founder Global Health Literacy Academy. President of International Health Literacy Association
Stefan Nadelmann, partner og direktør, easymove


12.00-13.00
Fremtidens smarte idrætsfaciliteter

Teknologien gør det i dag muligt at regulere energiforbruget efter belastningen, frisætte og aktivere ledig kapacitet eller muliggøre hurtig og spontan aktivitet i offentlige rum. Danske iværksættere er i den grad med på beatet. Mød tre af de mest spændende aktuelle iværksættere.
Jakob Lose, stifter, Optimeter og HallMonitor
Peter Just, stifter, Hubbster
Jakob Lau Larsen, stifter, WannaSport


14.00-14.45
Idrætsfaciliteter som fremtidens sundhedsinfrastruktur

Nogle af idrættens innovatører har ganske opsigtsvækkende resultater med genoptræning eller træning af særlige målgrupper i landets idrætsfaciliteter. Hvordan kan innovation og idrætsfaciliteter spille bedre sammen om træning af særlige målgrupper i fremtiden?
Mikkel Salling Holmgaard Genoptræning Danmark
Andreas Krogh Henriksen og Mads Koch, medejere, Idrætsfællesskabet


15.00-15.45
Boksetræneren, der slog til. På nettet og i virkeligheden

Da Corona gjorde boksetræning umuligt, og træningscentre og sportsklubber lukkede ned, slog Roald Jensen igen med virtuel træning. Mød iværksætteren, der slog til i forhold til coronatidens nye muligheder. Roald Jensen arbejder på at skabe Danmarks første online træningsakademi med virtuelle træningsmuligheder i flere forskellige idrætsgrene. Advarsel: Du risikerer at få både fysiske og mentale tæsk af den virtuelle træningsguru i denne session
Roald Jensen, stifter af FitnessBoksning og flere andre virtuelle træningsplatforme

16.15-17.00
Nytænkning på facilitetsområdet efter coronakrisen

Fælles session med Idræts- og Fritidsfaciliteter i Danmark (vært: IFFD)
Henrik H. Brandt, stifter IdrætsPlatformen Danmark
Troels Rasmussen, direktør, Idrættens Analyseinstitut

17.15-18.00
Arbejdspladser og erhvervsområder som motionsarena – innovative danske frontløbere

Danske iværksættere har fået rigtig godt fat i bestræbelserne på at skabe mere fysisk aktive og socialt sammenhængende arbejdspladser gennem motion. Men tænker vi innovativt nok, når det handler om at udnytte mulighederne for at skabe med aktive arbejdspladser og erhvervsområder. Bliv inspireret af en skæv vinkel på idræt og arbejdspladser.
Kristian Bjerg, stifter OfficeFit
Henrik H. Brandt, daglig leder, IdrætsPlatformen Danmark

19.30-
Konferencemiddag

Forhåndstilmelding nødvendig


Onsdag den 1. september

09.00-09.45
Kunst som genvej til mere rummelige idrætsmiljøer - I

Når lokale idrætscentre inddrager kunsten i facilitetsudviklingen, kan det være en genvej til at få nye ansigter ind i faciliteten, som ellers aldrig havde vovet sig forbi et idrætsmiljø.
Camilla Jørgensen, adm. direktør, Lystrup Svømning og bygherre af det nye svømme- og aktivitetscenter ’Momentet’
Søren Hansen, centerleder, Skærbæk Idrætscenter/Kunstnerhuset


10.00-10.45
Kunst som genvej til mere rummelige foreningsmiljøer - II

Hvis man er skør nok til at involvere kunst i sit foreningsmiljø, har man muligvis et mindset, som også skaber magi i resten af foreningsmiljøet?
Jan Sørensen, formand BK Skjold, vinder af Østerbro Kulturpris 2020
Torben Dreier, skoleleder, FO-Aarhus, en ’gal’ kunstner baner vej for et fantastisk nyt bydelshus for folkeoplysning, kultur, idræt, Kulturhus Bunkeren (Den tidligere Danmarks medie- og Journalisthøjskole)


11.15-12.00
The vibrant Danish football innovation landscape

Sports Lab Copenhagen and University of Southern Denmark have mapped the football related Danish sports innovation landscape. Get an insight into the increasingly vibrant football innovation landscape in Denmark and the work of SDU to create a unique Football Innovation Centre in Odense in co-operation with a wide range of partners.
Carsten Couchouron, founder Sports Lab Copenhagen
Lars Elbæk, Associate Professor, Department of Sports Science and Clinical Biomechanics


12.15-13.00
Børnefægtefonden: Fægtesportens duel med nytænkning

Børnefægtefonden arbejder på at udbrede og forny fægtesporten som idrætsgren og udviklingsredskab i samarbejde med skoler, foreninger og kommuner. Vær forberedt på selv at få sved på panden i denne session, hvor Børnefægtefondens formand Knud Skadborg og projektleder Mads Eriksen fortæller hvorfor, og viser hvordan, en af de mest traditionsrige sportsgrene kan gøres langt mere tilgængelig, lærerig og spændende for børn i alle aldre.
Knud Skadborg, formand, Børnefægtefonden
Mads Eriksen, projektleder, Børnefægtefonden


14.00-14.45
Idrættens digitale fællesskaber – nye communities med gennemslagskraft

Mountainbike United er godt i gang med at ’organisere’ de hundredtusindvis af mountainbikere i Danmark i et meningsfyldt fællesskab. TrainAway har udviklet et globalt netværk af fitnesscentre, som giver medlemmer af fitnesscentre adgang til at træne i over 800 byer, herunder 50 danske fitnesscentre. To stærke cases om mulighederne i digitale fællesskaber idrætten.
Morten Kamp Schubert, stifter, Mountainbike United
Kenn Gudbergsen, CEO & Co-founder, TrainAway


15.00-15.45
Nye platforme som dynamo for idrætsudvikling

Målrettede platforme kan være en dynamo for nyt liv i idrætsfællesskaberne. Mød to spændende danske nyskabelser, som skaber nye muligheder i idrætten for henholdsvis aktørerne i de brede danske idrætssektor og blinde/svagtseende.
Kristian Schou Hedegaard, CEO og founder, Move United
Henrik H. Brandt, daglig leder, IdrætsPlatformen Danmark


16.15-17.00
Afrunding. Idrættens Innovatører. Hvad har vi lært?

Hvordan ser det danske landskab for idrætsrelateret innovation ud i praksis, og hvordan er udviklingsklimaet for idrætsrelaterede start ups og iværksættere, når man betragter det lidt udefra?
Carsten Couchouron, founder, Sports Lab Copenhagen
Jakob Breddam, projektleder, DGI Impact
Debat med deltagerne

17.15-18.00
Padelsportens vilde boom. Hvad venter forude?
Væksten fortsætter i voldsomt tempo inden for padelsporten. Oplæg om padelsportens udvikling, tendenser, foreninger kontra kommercielle udbydere og meget mere. Antallet af padelbaner i Danmark er vokset fra 32 til mere end 400 på to et halvt år og runder uden tvivl 500 inden dette år er omme.
Morten Hedegaard, idrætskonsulent for padel, DGI