Nedtælling til SportsFair 2019. Mødestedet for idrættens fagfolk

Overblik. SportsFair – årets store fagmesse for sports- og fritidsfaciliteter i Fredericia den 20.-21. marts byder på enestående muligheder for at holde sig opdateret på fremtidens idrætssektor og møde nogle af de personer og produkter, der former fremtiden. Se det omfattende program for messen og planlæg din personlige rute gennem to indholdsmættede dage i Messe C.

Årets SportsFair i Fredericia bliver meget mere end selve fagmessen, hvor op mod 100 udstillere viser de seneste produkter til idræts-, fritids- og svømmesektoren på udstillingsarealerne i Messe C.

Udstillere og gæster kommer ikke mindst for selve fagmessen og for at rende ind i op mod 1500 idrætsfagligt engagerede besøgende fra idræts- og fritidssektoren over de to udstillingsdage, men SportsFair byder ud over selve udstillingen på et væld af muligheder for at netværke, lade sig inspirere, hente ny viden, prøve på egen krop eller diskutere nogle af de trends- og tendenser, som vil påvirke virkeligheden i idræts- og fritidssektoren i de kommende år.

Blandt de overordnede temaer, man kan orientere sig grundigt i på de to messedage, kan nævnes:

Verdensmål for bæredygtig udvikling
Klima og idræt
Innovation og teknologi
Gamificering af aktiviteter og faciliteter
Esportens fremmarch. Hvad stiller man op med den?
Facilitetsudvikling
Facilitetsdrift og fyldte haller
God mad i idrætshallerne
Fremtidens svømmeanlæg
Infrastruktur, lokaludvikling og arkitektur
Aktivitetsudvikling for nye målgrupper
Trends i idrætsdeltagelse og fysisk aktivitet
Aktuel uddannelse, forskning og viden
Fremtidens arbejdsstyrke i idrætssektoren
Masser af produktnyheder og indsigt fra udstillerne på fagmessen

SportsFair henvender sig til en bred vifte af fagfolk fra blandt andet faciliteter, kommunale forvaltninger, forbund og idrætsorganisationer, foreninger, aftenskoler, skoler og efterskoler, videregående uddannelsesinstitutioner, idrætshøjskoler osv.

Planlæg din deltagelse i SportsFair
(kræver registrering, gratis adgang)
Nedenstående oversigt over de væsentligste aktiviteter på SportsFair giver deltagerne mulighed for at forberede deres eget personlige program og sætte kryds ud for de personer og produkter, de gerne vil bumpe ind i den 20.-21. marts i Fredericia.  

Deltagelse i fagmessen og SportsFairs rammeaktiviteter i udstillingsområdet er gratis (registrér dig på forhånd og få dit adgangskort her)

SportsFair: Fagmessen for sports- og fritidsfaciliteter
Messen med op mod 100 udstillere fra idræts- og fritidsbranchen holder åbent den 20. marts kl. 12.00-16.00 og den 21. marts kl. 10.00-15.00. Der er gratis adgang. Udstillingsområdet i Messe C er opdelt i forskellige temaer såsom bade- og svømmeanlæg, idrætsfaciliteter, sund mad, Esport, viden og forskning, pitch-område og Store Scene med faglige oplæg.

Nedtællingen er i gang. SportsFair den 20.-21. marts 2019 i Messe C i Fredericia bliver et inspirerende og nyttigt mødested for alle med interesse i sports- og fritidsfaciliteter og de aktiviteter, der skaber liv og glæde i faciliteterne.  Foto: Adi Goldstein, unsplash.com

Nedtællingen er i gang. SportsFair den 20.-21. marts 2019 i Messe C i Fredericia bliver et inspirerende og nyttigt mødested for alle med interesse i sports- og fritidsfaciliteter og de aktiviteter, der skaber liv og glæde i faciliteterne. Foto: Adi Goldstein, unsplash.com

Se planen over udstillingsområdet og udstillere på SportsFairs hjemmeside (opdateres løbende). Overvej, om du selv skal snuppe en af de sidste stande på fagmessen. 

SportsFair: Faglige oplæg på Store Scene
Idrættens Konsulenthus har i samarbejde med Messe C forberedt et omfattende fagligt program, som kører på Store Scene midt i messehallen i hele SportsFairs åbningstid, onsdag den 20. marts kl. 12.00-16.00 og torsdag den 21. marts kl. 10.00-15.00. Mød entreprenørerne, forskerne, e-sports eksperterne, forbundene og nogle af sektorens mest innovative nye løsninger. Vælg de oplæg, der interesserer dig og gå til og fra Store Scene under fagmessen. Se sceneprogrammet her

SportsFair: The Dutch are coming
Holland går foran, når det kommer til innovation og udvikling i idrætssektoren og understøttelse af idrætsrelaterede start ups. En større hollandsk delegation af spændende nye virksomheder deltager i SportsFair. Du kan møde de hollandske virksomheder på deres egen stand på Sportsfair eller oplev virksomhederne i små korte pitches på pitch-scenen, torsdag den 21. marts kl. 13.00-15.00

SportsFair: Spil selv med… Hvad skal fylde faciliteterne i fremtiden?
Mange traditionelle idrætsfaciliteter har behov for nye aktiviteter og nye formater for at tiltrække nye målgrupper til idrætsanlæggene. bag Store Scene har Messe C indrettet en særlig bane, hvor eksempelvis Dansk Håndbold Forbund/Bevæg dig for livet viser nye spændende håndboldformater som Five-a-side håndbold og Håndbold Fitness. De kan selv være med (kontakt projektleder Martin Hedal Nielsen, DHF).

Torsdag den 21. marts kl. 12.30 er der desuden mulighed for at prøve konceptet Fodbold fitness. DBU/Bevæg dig for livet giver en introduktion til den sunde fodboldtræning med fokus på nye målgrupper.

I løbet af de to dage vil du også kunne få en demonstration af det nye, meget underholdende hollandske spil You.fo, eller du kan prøve Smartgoals, som ved hjælp af interaktive kegler tilfører legen eller træningen i eksempelvis fodbold eller andre boldspil en masse nye dimensioner. Du møder både Smartgoals og You.fo på den hollandske stand.

Fra Tyskland får messen deltagelse af bagmændene bag den interaktive squashvæg ’Fun with Balls’, som skaber et væld af nye spilmuligheder såvel i squashbanen som på en almindelig væg i aktivitetszoner i haller, skoler eller på offentlige arealer.

SportsFair: LOA-stand om Fremtidens bevægelsesbutik i hovedgaden
Det er et trist syn... Tomme butikker i hovedgaden. Kan bevægelsesbutikker bidrage til at skabe nyt liv i hovedgaden? Lokale og Anlægsfondens stand stiller spørgsmålet og giver konkrete bud på samt efterlyser ideer til, hvordan bevægelse af kroppen måske også kan skabe ny bevægelse i bybilledet.  

SportsFair: LOA-seminar om fremtidens svømmeanlæg
Lokale og Anlægsfonden estimerer, at der inden for de nærmeste fem år vil blive investeret omkring to mia. kr. i svømmeanlæg i Danmark. Svømmeanlæg er komplicerede, og der er både store fejlkilder og masser af potentiale i byggerierne. Det er baggrunden for, at Lokale og Anlægsfonden under Sportsfair inviterer til seminar om fremtidens svømmeanlæg, hvor du kan komme helt tæt på erfaringerne og planerne med en række aktuelle anlægsprojekter. Seminaret foregår torsdag den 21. marts kl. 12.30-15.00. Det er gratis at deltage i seminaret. Læs mere her:

SportsFair: Sund mad i idrætshallerne. Prøv det selv
Som en del af udstillingen på SportsFair kan begge konferencedage møde kokken o kostvejlederen Conni Einfeldt, som i et særligt køkkenområde vil give helt konkrete anvisninger på sund mad med sund bundlinje i idrætsfaciliteterne. Prøv selv og smag. På begge messedage er der følgende tre sessioner:
12.30-13.00: Sunde to go poser
14.00-14.30: Madskoler for børn i idrætsfaciliteterne
15.30-16.00: Den sundere snack – fordi vi tør!

SportsFair: Inspiration. Nye gæster i svømmehallen
Liselotte Christensen har som en del af yourpotential.dk hele 30 års erfaring som svømmeinstruktør og -træner. Hun har uddannet svømmeinstruktører i mange lande samt været en del af TV2-programmet 'Havfruer på dybt vand'. Hør et inspirerende oplæg om, hvordan fællesskaber og nye metoder kan trække helt nye gæster ind i svømmehallerne. Oplægget foregår på pitch-scenen torsdag den 21. marts kl. 13.00. 

SportsFair: Pitch-scenen. Plads til idrættens start ups
På Pitch-scenen vil du under SportsFair kunne besøge en række idrætsrelaterede start ups under uformelle former, og der vil desuden være korte ’pitches’ af en række idrætsrelaterede start ups samt studerende fra videregående uddannelser. Programmet ændrer sig løbende helt frem mod fagmessen. Kontakt Henrik H. Brandt, hvis du er en idrætsrelateret start up og ønsker at udstille og pitche dit produkt. Partnere for pitch-scenen er blandt andre UCN, SDU, DGI Impact, DIF Innovation Lab og Sport eXperience.

Faglige konferencer i forbindelse med SportsFair
(kræver særskilt tilmelding)

Idræts og Fritids Faciliteter i Danmark: Konference om bæredygtige idræts- og fritidsfaciliteter
IFFDs konference foregår i Messe C om formiddagen den 20. og 21. marts kl. 9.00-12.00, så du kan altså både koncentrere dig om konferencen med et stærkt fagligt program og væsentlige debatter og få god tid til at besøge fagmessen om eftermiddagen.

Konferencen tager fra forskellige vinkler sit udgangspunkt i FNs 17 verdensmål for bæredygtig udvikling i forhold til udvikling og drift af idræts - og fritidsfaciliteter. Deltagelse i konferencen kræver særskilt tilmelding. Læs mere om programmet og tilmelding hos IFFD.

Dansk Svømmebadsteknisk Forening: Faglig konference og årsmøde
Dansk Svømmebadsteknisk Forening har sammensat et stærkt konferenceprogram med gode og fagligt relevante indlæg, som afvikles op til og under messen SportsFair, den 20.-21. marts i tidsrummet 9.00-12.00 begge dage. Du kan altså både koncentrere dig om konferencen og få god tid til at besøge fagmessen om eftermiddagen. Fokus er i to parallelle spor på såvel teknik som drift og ledelse af svømmefaciliteter. Deltagelse i konferencen med over 200 deltagere kræver særskilt tilmelding. Læs mere om programmet og tilmelding hos Dansk Svømmebadsteknisk Forening. Dansk Svømmebadsteknisk Forening afvikler samtidig sit årsmøde under SportsFair. Årsmødet finder sted den 20. marts kl. 16.00-17.00. 

Idan Forum: Netværksbesøg på SportsFair
Idan Forum styrker netværksdannelse, formidling af viden og erfaringsudveksling på tværs af de mange aktører i den brede idrætssektor. Kikkerten er rettet fremad med fokus på trends, udvikling og nye idrætsoplevelser. Det medlemsbaserede netværk har SportsFair som en af aktiviteterne i 2019 med deltagelse i IFFD-konferencen og egne aktiviteter undervejs. Læs mere om Idan Forum og programmet for SportsFair.