Invitation: Tre online-seminarer om idrætten og sundhedskrisen

Hvor kradser krisen mest i den danske idrætssektor, og hvordan kommer idrætten godt ud på den anden side?

Idrættens Konsulenthus og Sports Marketing Network UK inviterer aktørerne i den brede danske idrætssektor til tre online-seminarer, hvor vi sammen leder efter overblikket over krisens omfang og løsninger på idrættens rolle under og efter den igangværende COVID-19 virusepidemi i Danmark.

Vores håb med online-seminarerne er, at vi kan bidrage til at skabe øget overblik over idrætssektorens massive udfordringer under krisen og samtidig så nogle frø til en styrket rolle og måske sågar en fantastisk kickstart for idrætssektoren og dens mange aktører, når idræt og idrættens fællesskaber atter bliver tilgængelige på den anden side af epidemien. Find optagelser og materiale fra de tre seminarer her.

  • Torsdag den 2. april kl. 13.00-14.15: Idrætssektoren og sundhedskrisen. krisens omfang

  • Mandag den 6. april kl. 13.00-14.15: Idrættens rolle under sundhedskrisen

  • Onsdag den 8. april kl. 13.00-14.15: Operation Kickstart. En styrket idrætssektor på den anden side

Se video af Online-seminar III, Operation Kickstart. En styrket idrætssektor på den anden side (afviklet 08.04.20)
Download præsentationer fra Seminar III ‘Operation Kickstart. En styrket idrætssektor på den anden side’ (afviklet 08.04.20)

Se video af Online-seminar II, Idrættens rolle under sundhedskrisen her.
Download præsentationer fra Seminar II ‘Idrættens rolle under sundhedskrisen her (afviklet 06.04.20)
Download deltagerliste her (senest opdateret 06.04.2020)

Download præsentationer fra Seminar I ‘Idrætten og Sundhedskrisen. Krisens konsekvenser’ her (afviklet 02.04.2020)
Download optagelse fra Seminar I ‘Idrætten og Sundhedskrisen. Krisens konsekvenser’ her (afviklet 02.04.2020)

Læs artiklen på baggrund af Online-seminar I: Sammen - om at holde konkurser på afstand

Idræt og sundhedskrisen. Hvad er konsekvenserne af idrættens nedlukning, og hvad venter på den anden side? Deltag i tre online-seminarer om sundhedskrisens konsekvenser og perspektiverne for idrætssektoren. Foto: Henrik H. Brandt

Idræt og sundhedskrisen. Hvad er konsekvenserne af idrættens nedlukning, og hvad venter på den anden side? Deltag i tre online-seminarer om sundhedskrisens konsekvenser og perspektiverne for idrætssektoren. Foto: Henrik H. Brandt

Ved hvert seminar bidrager vi med et input baseret på situationen i såvel Danmark som Storbritannien, hvor Sports Marketing Network UK har sit daglige virke. Samtidig har vi ultrakorte indlæg fra 2-4 eksterne informanter med særlig indsigt i problemstillingerne fra forskellige vinkler.

Efter de indledende oplæg bliver ordet givet frit, og vi forsøger at hjælpe hinanden med overblik og gode ideer til det videre arbejde. Alle seminarer optages, og materialet fra seminarerne dels med deltagerne og bearbejdes journalistisk og offentliggøres som en del af idrætssektorens stemme i den igangværende krise.

Tekniske Forudsætninger: Online-seminaret afvikles på GoTo Webinar. Du skal bruge en god internetforbindelse og være connected i god tid inden seminaret. Du modtager et link til webinaret på e-mail i god tid inden arrangementet. Du får mulighed for at birage undervejs med kommentarer på skrift eller i tale.

Deltagermateriale: Vi optager seminarerne og deler dem efterfølgende med deltagerne. Vi sammenfatter ligeledes diskussionerne i journalistiske artikler, som vi deler offentligt.

Målgruppe: Forenings- og forbundsledere, kommunale forvaltninger, faciliteter, private udbydere, personlige trænere, leverandører og serviceudbydere, arrangører, professionelle sportsklubber, forskere og medier.

Forplejning: Gør det selv hjemmebag og dampende varm kaffe med dit helt personlige præg.

Program: De tre seminarer af ca. 75 minutters varighed afvikles som følgende:

Seminar 1:
Torsdag den 2. april kl. 13.00-14.15: Idrætten og sundhedskrisen. Krisens konsekvenser

Sundhedskrisen har ramt idrætssektoren, folkeoplysningen og oplevelsesøkonomien utrolig hårdt trods forskellige hjælpepakker fra regeringen. Vi hjælper hinanden med at få et overblik over den aktuelle tilstand i forskellige dele af idrætssektoren og kigger på, hvor der fortsat er akut behov for nødløsninger.

13.00-13.10: Velkomst og overblik over sundhedskrisens konsekvens for aktørerne i den brede danske idrætssektor. Indledning ved journalist og konsulent Henrik H. Brandt, Idrættens Konsulenthus.

13.10-13.30: Sundhedskrisen og idrætten. Korte indlæg ved tre informanter. Mød blandt andre:
Dorte Vibjerg, adm. direktør, Sparta Atletik og Motion
Troels Rasmussen, konstitueret direktør, DGI
Lars Steen Pedersen, konsulent og formand for DGI-husene i Aarhus, Herning og Vingsted
Thor Wowk Larsen, konsulent og partner, CMS-Denmark (fitnessbranchen)
Bjørn Friis Neerfeldt, generalsekretær, Dansk Skoleidræt (skoleidrætten)
Jon Gerner, projektchef, motion, Nordea-fonden

Idræt er en kæmpe folkebevægelse, men også et vigtigt beskæftigelsesområde med over 25.000 beskæftigede i de primære sektorer i 2018. Kilde: Danmarks Statistik

Idræt er en kæmpe folkebevægelse, men også et vigtigt beskæftigelsesområde med over 25.000 beskæftigede i de primære sektorer i 2018. Kilde: Danmarks Statistik

13.30-14.00: Diskussion online blandt seminarets deltagere af sundhedskrisens konsekvenser for idrætssektoren.

14.00-14.15: Opsamling og perspektiver for idrætten videre frem medinput fra Storbritannien, Svend Elkjær, founder, Sports Marketing Network UK.

Seminar II:
Mandag den 6. april kl. 13.00-14.15. Idrættens rolle under sundhedskrisen

Idrætten må i disse uger vige for en større samfundsmæssig dagsorden. Det er ikke første gang, at ydre forhold påvirker idrætten med store konsekvenser for idrætten, men måske også med en særlig forpligtelse for folkeoplysning, foreningsliv og stærke økonomiske aktører til at bidrage til at løse den enorme udfordring, det danske samfund står i?

13.00-13.05: Velkomst og indledning ved journalist og konsulent Henrik H. Brandt, Idrættens Konsulenthus. 

13.05-13.20: Den gode aktør i lokalsamfundet. Eksempler på konkret handling hos lokale idrætsaktører under sundhedskrisen. Svend Elkjær, founder, Sports Marketing Network UK.

13.20-13.50: Idrætsaktører på forkant. Hvad er idrættens rolle under sundhedskrisen, og hvad findes af gode eksempler på alternative idrætstilbud under sundhedskrisen? Korte indlæg fra fire informanter fra forskellige dele af idrætssektoren. Mød blandt andre:
Per Paludan Hansen, formand Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
Cliff Kaltoft, sekretariatschef, Landsforeningen af VæreSteder
Ove Lyhne, direktør, DBU Jylland
Christine Winding-Lauritzen, foreningsudvikler, Beder-Malling Idrætsforening
Søren Højlund Carlsen, kommunikationschef, AGF A/S og Ceres Park & Arena

13.50-14.10: Opsamling. Diskussion om idrættens rolle under sundhedskrisen. Inspiration og gode eksempler.

14.10-14.15: Opsamling og afrunding ved journalist og konsulent Henrik H. Brandt, Idrættens Konsulenthus

Seminar III:
Onsdag den 8. april kl. 13.00-14.15: Operation Kickstart. En styrket idrætssektor på den anden side
Hvordan kan aktørerne i idrætssektoren bruge den ufrivillige pause fra aktiviteter på banen til at forny ledelse og struktur i idrætten? Hvordan holder man medlemmerne varme? Hvordan tænker man helt ud af boksen for at få aktiviteterne og de borgere, som måske er faldet af hesten i forhold til idræt og fysisk aktivitet under pausen, i gang igen, når idrætten åbner helt eller delvist.

13.00-13.10: Hvordan får vi idrætten godt i gang igen efter sundhedskrisen? Velkomst og indledning ved journalist og konsulent Henrik H. Brandt, Idrættens Konsulenthus. 

13.10-13.40: Idræt efter krisen. Nogle bud på den store kickstart. Inviterede informanter giver korte ultrakorte oplæg ud fra forskellige positioner i idrætssektoren. Mød blandt andre:
Kristine Sørensen, founder Global Health Literacy Academy
Jakob Sander, direktør, Vejen Idrætscenter
Marc Søballe, lærerstuderende og børne/ungdomsleder, IF Lyseng Fodbold

13.40-14.10: Diskussion og idéudvikling: Hvad bliver de store udfordringer og måske de helt store muligheder for at få idrætten bedre på landkortet, når sundhedskrisen letter?

14.10-14.15: Opsamling og afrunding ved journalist og konsulent Henrik H. Brandt, Idrættens Konsulenthus og founder Svend Elkjær, Sports Marketing Network UK.