Ambitiøs ny forening styrker idrætssektoren i Danmark

Pressemeddelelse: Den nystiftede forening IdrætsPlatformen Denmark vil understøtte synlighed, kompetenceudvikling og nye samarbejder mellem aktørerne i den brede danske idrætssektor. 

Iplabillede.jpg

Den danske idrætssektor har i de senere år været i en rivende udvikling med tusindvis af nye jobs, nye udbydere og nye uddannelser. En ny forening for alle aktører i den danske idrætssektor har til formål at bidrage til en stærkere fælles, brancheidentitet i sektoren og at skabe en tværsektoriel platform for udvikling og samarbejde blandt aktørerne i sektoren.  

IdrætsPlatformen Danmark (Sports Hub Denmark) har som vision at styrke den danske idrætssektor ved at understøtte synlighed, kompetenceudvikling og nye samarbejder mellem et meget bredt udsnit af aktører i den danske idrætssektor. Idrætten i Danmark har trods det store element af frivillighed i sektoren samlet set mere end 25.000 beskæftigede og har desuden en række flader og udviklingstræk til fælles med andre sektorer som folkeoplysning, kultur, oplevelsesøkonomi, folkesundhed m.m.

Læs vedtægterne for IdrætsPlatformen Danmark her
Download pressemeddelelse om IdrætsPlatformen Danmark

IdrætsPlatformen Danmark vil bidrage til udvikling og nye samarbejder mellem såvel etablerede aktører som idrætsrelaterede start ups, personlige trænere, offentlige og kommercielle faciliteter og idrætsudbydere, leverandører, undervisere, socialøkonomiske virksomheder, ansatte og ledere i større foreninger, idrætsstuderende og -uddannelser, kommunale forvaltninger og mange flere.  

Foreningen ønsker at bidrage til en stærkere brancheidentitet og øget forståelse i omverdenen af idrætssektorens udfordringer og potentialer gennem blandt andet: 

  • styrket synlighed og repræsentation for alle aktører og delsektorer

  • styrket kompetenceudvikling og tydeligere karrieremuligheder i alle dele af idrætten

  • etablering af nye faglige netværk og partnerskaber på tværs af sektoren

Stiftelsen af IdrætsPlatformen Danmark tager afsæt i den stigende professionalisering af sektoren og skal ses som en invitation til samspil med de stærke frivillige kræfter i idrætten. Samtidig har det omgivende samfund stigende fokus på og forventninger til idrættens rolle og potentiale i forhold til økonomisk vækst, sundhed, oplevelsesøkonomi, fællesskabs- og inklusionsaspekter m.v.  

En meget erfaren og alsidig bestyrelse for den nye forening kom på plads på en generalforsamling den 29. juni: 

  • Formand Enver Hansen, advokat og tidligere direktør for Danmarks Ishockey Union og det succesrige ishockey-VM i Danmark i 2018

  • Næstformand Maja Pilgaard, Ph.d., stifter af Active Research, proceskonsulent i Aalborg Kommune, tidligere forskningsleder og konstitueret direktør i Idrættens Analyseinstitut

  • Mette Bock, tidligere Kulturminister og Kirkeminister, Folketingsmedlem, direktør for DR Programproduktion, prorektor for videnspredning ved Aarhus Universitet, chefredaktør JydskeVestkysten og direktør ved Muskelsvindfonden m.m.

  • Carsten Couchouron, founder af Sports Lab Copenhagen, den første fysiske idrætsrelaterede iværksætterhub i Danmark. Tidligere kommerciel direktør i European Professional Club Rugby (EPCR), Det Internationale Rideforbund (FEI) samt Infront Sports & Media m.m.

  • Lars Steen Pedersen, konsulent i strategi- og organisationsudvikling gennem sit firma LSP Resolve, formand for DGI-husene i Aarhus, Herning og Vingsted, bestyrelsesmedlem i Eventyr Sport, Teater Katapult, Godsbanen m.m.

  • Thomas Skovgaard, præsident for European Network of Sport Education (ENSE), centerleder i Forsknings- og Implementeringscenter for Idræt, Bevægelse og Læring (FIIBL) samt tidligere studieleder ved Idræt og Sundhed, Syddansk Universitet

  • Svend Elkjær, founder af Sports Marketing Network, UK, ekspert i social enterprise, innovation og nytænkning i idrætssektoren med daglig baggrund i UK, tidligere strategi-, -udviklings- og marketingchef i forskellige danske og britiske medievirksomheder

  • Henrik H. Brandt, journalist og selvstændig konsulent i Idrættens Konsulenthus, tidligere journalist på Morgenavisen Jyllands-Postens sportsredaktion samt direktør for Idrættens Analyseinstitut

Henrik H. Brandt bliver foreningens ansigt udadtil som direktør, hvilket i opstartsperioden sker via en administrationsaftale mellem IdrætsPlatformen Danmark og Idrættens Konsulenthus. 

IdrætsPlatformen Danmark åbner for medlemskab for såvel personlige medlemmer som organisations-/virksomhedsmedlemmer efter sommerferien. Platformen etablerer i løbet af efteråret en række faglige netværk, mødesteder og aktiviteter for medlemmerne i eget regi og i samarbejde med andre aktører i idrætssektoren. 

Yderligere oplysninger:
Læs vedtægterne for IdrætsPlatformen Danmark her
Formand og medstifter Enver Hansen, enver@ehx.dk, 4033 4054 
Direktør og medstifter Henrik H. Brandt,
henrik.brandt@idkon.dk, 2921 0972

Download pressemeddelelse om IdrætsPlatformen Danmark
Foreningen går for alvor i luften med hjemmeside og forskellige aktiviteter efter sommerferien. Ønsker du at høre mere om foreningen og evt. bidrage til at opstarte specifikke netværk eller arbejdsgrupper, kan du kontakte Henrik H. Brandt.